İş görüşmesinde öncelikle firmanın beklentilerini ve koşullarını dinlemeliyiz. Şartlar karşılıklı uyum sağlayıp karar aşamasına gelindiğinde maaşkonuşulması doğrudur. Artık bir sonraki aşama işe başlamaktır.
Bizden beklenenlerden ve şartlardan sonra ne kadar para kazanacağımızı sormamız profesyonellik gerektirir. Bu nedenle bu aşamada dikkatli olmak önemlidir.
Firmaların; pozisyonlara göre, çalışanların kıdem ve niteliğine göre, belirlediği ayırdığı bütçe bulunur. Başvurduğumuz ilanın maaş aralığını bilseydik, süreç daha hızlı ilerler ve daha sağlıklı sonuç alırdık. İş görüşmelerinde mutlaka ‘maaş beklentiniz nedir?’ sorusu sorulur ve bu soruya yüksek bir rakam söylersek CV’mizin üzerine ‘Maaş beklentisi yüksek’ notu alınır.
ne kadar maaş alırım
“Maaş beklentiniz nedir?” diye sorulduğunda
‘Maaş beklentiniz nedir?’ diye sorulduğunda, bu konuda politik olmak işi almamız için bize mutlaka puan kazandırır. Bu soruyu ilk işe başvuran yöneltirse işten çok paraya önem verildiği algılanıp olumsuz izlenim bırakabilir. Bu nedenle bu soru ile karşılaşacağımızı düşünerekten dikkat etmemiz gereken hususlara bir göz atalım;
Bu pozisyon için bir maaş aralığınız vardır, teklifi sizden duymak isterim, diyebiliriz.
Şirketin size katacaklarının önemini vurgulayıp, maaş beklentinizin ikinci planda olduğunu söyleyebilirsiniz.
Çalışıyorsak bir maaş aralığı söyleyebiliriz.
Bir önceki iş yerinde bu pozisyona yakın aldığınız maaşınız hakkında bilgi verip, buna yakın bir ücret talep edebilirsiniz.